Miss Nellie

Personlighet

Miss Nellie är en kärleksfull kvinna med ett gott hjärta. Hennes glädje smittar av sig på de andra invånarna i staden och hon är väldigt noga med att hälsa på alla hon möter. Sänder man ut ett leende får man ett leende tillbaka, det är ett av Miss Nellies motton.

Ordning och reda är viktigt tycker Miss Nellie, hon säger gärna till om några pojkar är för busiga eller plockar upp ett skräp som någon lämnat efter sig, staden skall vara i bästa skick för alla trevliga besökare.

Man kan lätt tro att detta är en kvinna man kan köra med, men där har man fel. Miss Nellie är envisheten själv och har hon bestämt att det skall byggas en ny skola i staden då är det så det blir, punkt slut.

Vid ett flertal tillfällen har Miss Nellie skärpt upp diverse skurkar när hon tyckt det gått för långt, men det skall mycket till innan hennes bägare rinner över.  För det mesta koncentrerar hon sig på att lära besökarna vikten av utbildning så att de inte växer upp till framtida skurkar som saknar jobb. Detta är även något hon gärna poängterar för Scarface när hon träffar på honom på stadens gator.

Något som plågar Miss Nellie är att behöva möta kvinnor iförda byxor, hon har långsamt börja vänja sig vid att det finns vissa kvinnor som föredrar detta mansplagg men har ändå väldigt svårt för att inte kommentera detta när hon möter människor på stadens gator.

Visioner

Miss Nellie vill att Shadow creek skall bli en stad där utbildning kommer först, alla barn ska gå i skola och man ska kunna promenera lugnt och trivsamt på stadens gator och slippa oroa sig för skurkar och annat löst folk. En utav hennes största planer är att anordna en stor tävling i line dance, något som Miss Nellie fattade väldigt mycket tycke för när hon besökte sina släktingar i Nashville. Hon försöker nu dagligen lära upp besökare och stadsbor inför den stora tävlingen.

In action

En lugn och stillsam dag rånas plötsligt banken i Shadow Creek, Miss Nellie är inte långt ifrån och blir vittne till händelsen. Först utbryter sig några sekunders panik, Miss Nellie gestikulerar och tjoar fraser som ”åh kära nån” och ”jösses” och springer förvirrat omkring tills hon efter en stund samlar sig och förstår att hon måste göra något vettigare än att bara skrika, hon kallar då på sheriffen. Hon följer sedan honom på avstånd medans han försöker fånga bovarna. Det är inte förrän bovarna sitter inlåsta i fängelset som Miss Nellie vågar gå förbi och lägga av en syrlig kommentar.

Utseende

Miss Nellies favorit färg är blå vilket syns eftersom hennes kjol alltid har den färgen. Hon bär också en skir blus uppknäppt till halsen och i hennes hår finns ett vackert hårspänne. I miss Nellies hand finns hennes paraply som skyddar mot både sol och regn, detta har hon alltid med sig när hon plockar blommor på ängen utanför staden.